Home » Noticies » Noticia actual

16/01/2017

TEMES RELLEVANTS PER AL 2017

Us volem informar dels temes més rellevants pels empresaris de Bufalvent per aquest 2017 

 

Fibra Òptica · Infraestructura pública · Nous operadors i nous serveis

Video vigilància · Aprovació del projecte d’ampliació de la Videovigilància

Bufalvent i 2 polígons mes de Catalunya seleccionats per participar en el projecte Smart-Polígons

 

Fibra òptica

Actualment, la canalització pública, que és per on dóna servei l’empresa Orange, ja està gestionada per la Secretaria de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya i està a disposició de qualsevol operador. És a dir, qualsevol operador pot a través de la secretaria utilitzar aquesta infraestructura per arribar a les empreses.

D’altra banda, l’empresa Fibracat ha confirmat a l’Associació d’Empresaris que ha començat a desplegar la seva fibra per Bufalvent i en breu estarà en condicions d’oferir els seus serveis. (Quan tinguem més detalls us farem un comunicat sobre aquests serveis i condicions econòmiques)

Finalment doncs, tot sembla indicar que podrem accedir a diferents proveïdors i ofertes que ens han de garantir la màxima qualitat en els serveis.

 

Vídeo vigilància/Smart-Polígons

Finalment el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya ens ha aprovat el projecte d’ampliació de Video Vigilància a Bufalvent.

Cal destacar, que els antecedents de Bufalvent en qüestió de gestió de la Seguretat i la bona col·laboració de l’Associació amb els Mossos d’Esquadra, ha estat clau per l’aprovació d’aquest projecte únic a Catalunya.

Malauradament la execució no serà immediata…

Un cop elaborat i aprovat el projecte de seguretat ens varem posar a treballar en la solució tecnològica (Recordeu que el projecte que es va aprovar en assemblea era un punt de videovigilància alimentat  per l’empresa més propera). Doncs bé, aquesta solució tecnològica passa per fer una anella de fibra òptica i que les càmeres es comuniquin entre elles. De seguit ens vàrem posar en contacte amb el CTTI (Centre de Telecomunicacions de Catalunya), per saber si ells ens podien assessorar en aquest sentit, d’aquesta trucada parteix el projecte Bufalvent en Smart-Poligons. Aquest projecte liderat pel CTITI intenta buscar solucions tecnològiques pels polígons i les empreses, per tant el nostre projecte de Video Vigilància els hi encaixa perfectament.

Així doncs en els propers dies i amb tota aquesta justificació demanarem una pròrroga al Departament d’Interior per executar el projecte Video Vigilància de Bufalvent. Aquesta decisió es pren en reunió de Junta Directiva atenent que no podem dur a terme un projecte tant nou i innovador com aquest, amb una vella tecnologia.

 

Manteniment restricció d’accessos

Com ja vàrem comentar en l’Assemblea General, el cost del manteniment de la restricció d’accessos era insostenible per a l’entitat. Aquesta era una qüestió que ja feia anys traslladàvem a l’Ajuntament sense èxit. Al mes d’octubre quan la Junta es va reunir amb l’Alcalde per la signatura del conveni anual de promoció econòmica de polígon, l’Àrea de Presidència de la Junta Directiva va reiterar molt fermament la petició de que fos l’Administració Municipal que es fes càrrec del manteniment del servei de restricció d’accessos a Bufalvent. I si, finalment vàrem arribar a un acord pel qual dins d’aquest 1r. trimestre de l’any farem una reparació i posada apunt global de tot el sistema i ens repartirem els costos al 50% i posterior aquesta reparació el manteniment anual del sistema serà a càrrec de l’Ajuntament de Manresa.

 

Reunió amb l’Alcalde de Manresa

En pocs dies i dins del mes de gener, al local de  l’Associació d’Empresaris, la Junta Directiva rebrà l’Alcalde de Manresa el Sr. Valentí Junyent per dur a terme una reunió de treball.

En aquesta reunió la Junta Directiva pretén tractar:

·         Pavimentació C/ Pons i Enrich

·         Represa del pla de pavimentació de Bufalvent

·         Manteniment general del polígon

·         Retorn de la gestió conveniada amb l’ajuntament del servei de manteniment de jardineria

·         Projecte Video vigilància (pel que fa a les infraestructures que necessitarem a la via pública)

·         Manteniment restricció d’accessos

·         Accessos al Polígon

 

Punts de marcatge vigilants

Hem acordat amb l’empresa de Seguretat que a partir d’aquest mes de gener i en fase de proves instal·larem alguns punts de marcatge pels vigilants en zones especialment problemàtiques.  D’aquí uns mesos en durem a terme les valoracions entre l’empresa, l’Associació i el personal.

 

Hortalia ja forma part de l’Associació

L’empresa Hortalia situada al C/Doctor Ferran, des del mes de gener forma part de l’Associació. En breu farem un newsletter informatiu sobre la seva activitat.

 

Projecte Simbiosi

Us comuniquem que hem rebut de l’Agència de Residus de Catalunya una subvenció per implementar serveis de Simbiosi Industrial. Així que en breu assessorats per tècnics especialitzats iniciarem contactes amb les empreses per mirar de buscar sinèrgies.

 

Accés a la C-55 direcció Berga

Com ja us varem informar ens vam reunir amb la Delegada del Govern de la Generalitat per trametre la problemàtica de l’accés a la C-55 direcció Berga.

La delegada ja ha tramès la problemàtica al Director General de carreteres i ens ha comunicat que en un projecte que s’està elaborant en l’actualitat per resoldre algunes deficiències de la C-55 i també incloure una solució per aquest accés.

 

Esperem que aquesta informació sigui del seu interès i com sempre estem a la seva disposició per ampliar-ne la informació al 938774156 o per e-mail a bufalvent@bufalvent.cat

La Junta Directiva de l’Associació d’Empresaris de Bufalvent

Associació d'Empresaris de Bufalvent    ·  C/Josep Comas i Solà, 27 baixos · Polígon Industrial de Bufalvent · 08243 · Manresa · Telèfon 93 877 41 56 - Fax 93 877 41 55