Notícies


L’Ajuntament de Manresa neteja diversos espais al polígon Bufalvent

15-01-2024

Des de finals d'any, l'Ajuntament de Manresa compta amb tres persones que participen en un Pla d'Ocupació destinat a realitzar treballs de manteniment i neteja en espais periurbans. Aquests treballadors estan actualment concentrats en la tasca de netejar diversos àmbits del polígon Bufalvent.

La seva tasca inclou la recollida i el trasllat dels residus a la deixalleria municipal.

Amb l'objectiu de sensibilitzar i involucrar les empreses del polígon en aquesta iniciativa, compartim un recull d'imatges que reflecteixen les troballes d'aquests primers dies de treball.

Des de l'Associació estem compromesos a promoure iniciatives que contribueixin a evitar situacions similars en el futur. En alguns casos, les troballes no semblen ser abocaments puntuals, i per tant l’Ajuntament farà una inspecció addicional en els pròxims dies. En cas que es detectin residus similars en els mateixos llocs, es considerarà prendre les mesures necessàries.

Es preveu també la possibilitat de coordinar amb Policia Local o Mossos d'Esquadra, investigacions que puguin identificar els responsables d'aquests abocaments il·legals.

En cas de detectar algun indici de vehicles realitzant abocaments, prenguin nota de les característiques del mateix així com la matrícula per tal de comunicar-ho a l’Associació. Agraïm la vostra col·laboració en aquesta iniciativa de millora del nostre entorn comú.

Per a qualsevol qüestió recordem a les empreses que estem a la vostra disposició al 93 877 41 56 de 09 a 18h de dilluns a divendres, o per correu electrònic a bufalvent@bufalvent.cat.

Territori posa en servei la passera per a vianants i ciclistes sobre la C-55 a Manresa

16-11-2023

Aquest matí, el Departament de Territori ha posat en funcionament la nova passarel·la destinada a vianants i ciclistes sobre la C-55, que connecta el barri de Cal Gravat amb el polígon industrial de Bufalvent.

L'estructura de la nova passera té prop de 50 metres de longitud i 3 d'amplada i s'ha construït al costat del pont de la carretera BV-1225, a sobre de la C-55.

L’Associació d’empresaris, després d’anys reclamant una millora de la connectivitat entre la ciutat i el polígon es mostra satisfeta per la posada en servei de la mateixa.

Aquesta actuació permetrà millorar la connectivitat en aquest entorn i promoure una mobilitat activa i sostenible.

 

Finalment, l’Associació va sol·licitar l’arranjament del camí que connecta la passera amb el polígon per millorar-ne l’accessibilitat degut ja que les travesses de fusta que hi ha actualment impossibiliten el pas a persones amb mobilitat reduïda o vehicles de mobilitat personal amb total normalitat, així com la reparació de la bionda del pont adjacent. L’Ajuntament preveu executar una actuació pròximament.. A banda, també complementarà aquesta actuació amb la prolongació de la vorera del carrer Àlvar Aalto per tal de connectar-la amb la nova passarel·la, amb un pressupost de 285.000 euros.

L’obra ja està en fase de licitació i és previst que es pugui iniciar en el primer trimestre del 2024.

Visita a Bufalvent d'Ecoindustria Economia Circular al Delta del Llobregat

09-11-2023

Els ajuntaments de Viladecans, Gavà, Castelldefels, El Prat de Llobregat i Sant Boi de Llobregat, juntament amb la Diputació  de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), estan impulsant un procés de transformació cap a l'economia circular i la simbiosi industrial.

Avui, a Bufalvent, hem compartit la nostra experiència en sostenibilitat i com hem avançat en l'associacionisme i els serveis comuns als polígons industrials.

Participació en el II Fòrum de Polígons d’Activitat Econòmica de Catalunya

06-10-2023

El passat 14 de setembre, a la Llotja de Mar de Barcelona va tenir lloc el II Fòrum de Polígons d’Activitat Econòmica de Catalunya, organitzat per la Unió de Polígons Industrials de Catalunya.

Montserrat Ambros, gerent de l'Associació d'Empresaris de Bufalvent va moderar la taula de debat que va tractar sobre “La col·laboració empresarial, clau de competitivitat per a l’empresa i el territori”. Mirades transversals de la col·laboració entre dos móns obligats a entendre’s i a treballar plegats per al desenvolupament sostenible del nostre territori.

Lluís Lázaro, vicepresident de l'entitat, va recollir el premi UPIC en reconeixement a la millor estratègia de Sostenibilitat Ambiental.

Una delegació valenciana visita Manresa per conèixer de primera mà les iniciatives dels empresaris en matèria de sostenibilitat

20-01-2023

Júlia Company, directora general de l’IVACE, Vicente Sales, sotsdirector de l’AIDIMME i membres de la seva delegació van participar ahir en diverses reunions de treball en les que van intervenir la regidora d’Indústria, Comerç i Activitats Núria Masgrau, la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball a la Catalunya Central Maria Teresa Clotet, els presidents de les associacions empresarials de Manresa, així com tècnics, de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Manresa i Eurecat.

La visita a la ciutat va iniciar amb un recorregut guiat al Parc Ambiental de Bufalvent per part del seu gerent, Ricard Jorba. El Consorci participa activament en diferents projectes d’economia circular i és un actiu col·laborador de l’Associació d’Empresaris de Bufalvent. Seguidament, van traslladar-se per visitar la Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa. 


Al migdia, va tenir lloc la recepció institucional a l’Ajuntament i posterior reunió de treball en la qual es va comentar el desplegament de les EGM a València i l’eficàcia de la llei que les constitueix. (Ley 14/2018, de 5 de junio, de gestión, modernización y promoción de las áreas industriales de la Comunitat Valenciana.)

Per concloure, la delegació va visitar la seu de Bufalvent per conèixer els projectes tècnics de la Xarxa de Calor presentats per l’Aleix Vallverdú d’Aigües de Manresa i la comunitat energètica empresarial Manresa Il·lumina a mans de Josep Rosell, de l’oficina de sinergies Bufalvent.

Aquesta trobada, gràcies al suport de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Manresa, ha permès l’oportunitat de compartir experiències en projectes clau sobre sostenibilitat i la gestió de les àrees industrials, així com el desenvolupament del territori.

Dona't d'alta


Bufalvent, més que un espai industrial


Servei de gestió ambiental

Xarxa de telecomunicacions

Llar d'infants

PDF horaris i tarifes

Dona peu a millorar el teu espai industrial