Notícies


Manresa Il·lumina, premi a la millor comunitat energètica de l’estat en els Green CommYOUnity Awards

26-06-2024

La primera comunitat energètica de l’estat, Manresa Il·lumina ha estat reconeguda amb un premi a la millor comunitat energètica d’Espanya a la primera edició dels Green CommYOUnity Awards, celebrada a Madrid. A l'acte d'entrega de premis van assistir Bernat Ladrón de Guevara, president de la cooperativa, Montserrat Ambros, secretària del consell rector, i Josep Rosell, tècnic del projecte.

 

El projecte té per objectiu l'autogeneració d'energia fotovoltaica per a empreses del polígon. Aquest projecte innovador proporciona un enllaç directe entre la producció d'energia i la demanda local, promovent una distribució equitativa i sostenible de l'energia. A més, la cooperativa preveu anar més enllà, incorporant-hi altres serveis com la mobilitat compartida o la xarxa de calor.

 

El premi destaca la tasca de Manresa Il·lumina en la promoció de la sostenibilitat i l'eficiència energètica. Aquesta comunitat energètica empresarial té com a objectiu millorar la gestió energètica, ecològica i econòmica de les empreses membres del polígon industrial de Bufalvent i expandir-se a les altres zones industrials de Manresa.

 

El reconeixement forma part d'una iniciativa de Grupo MET i ECODES, que pretén donar suport a les comunitats energètiques més destacades d'Espanya. Durant la cerimònia, es va celebrar una taula rodona amb experts en energia i representants de les comunitats guanyadores per debatre sobre els reptes de la transició energètica al país.

 

Bernat Ladrón de Guevara, en nom de la cooperativa, va expressar el seu agraïment pel premi, destacant la importància de projectes com Manresa Il·lumina per a la transformació energètica i el desenvolupament local sostenible.

 

Aquest guardó no només reconeix l'esforç i la dedicació de Manresa Il·lumina, sinó que també serveix d'inspiració per a altres iniciatives que busquen contribuir a una societat més sostenible i eficient energèticament.

 

Manresa, 26 de juny del 2024

Símbiosy i Bufalvent continuen unint esforços per la sostenibilitat: una associació estratègica per la simbiosi industrial i l’eficiència energètica

06-05-2024

Aquest divendres, va tenir lloc la signatura d'un conveni de col·laboració entre Símbiosy i l'Associació d'Empresaris de Bufalvent.

En aquesta signatura, va participar Bernat Ladrón de Guevara, president de l'Associació d'Empresaris de Bufalvent, juntament amb Anna Lluís i Verónica Kuchinow, en representació de l'empresa Símbiosy.

 

L'Associació d'Empresaris de Bufalvent, com a entitat que representa els interessos i gestiona serveis comuns per a les empreses, ha promogut projecte de simbiosi industrial a Catalunya creant l'oficina de sinergies Bufalvent, des d'on s'han gestat diferents propostes d'economia circular i ha donat peu darrerament a posar en marxa la comunitat local energètica Manresa Il·lumina. D'altra banda, Símbiosy , S.L. ha estat treballant des del 2015 en propostes de simbiosi industrial a Manresa, col·laborant estretament amb les associacions empresarials i treballant amb les empreses en la transició cap a l'economia circular.

El conveni establert entre les dues parts té com a objectiu principal continuar potenciant la transformació i donar seguiment a propostes de simbiosi industrial, especialment en l'àmbit energètic.

 

Dins d'aquest marc de col·laboració, Símbiosy reforçarà la visibilització del projecte líder de simbiosi industrial a Catalunya i el seu paper dins el desenvolupament econòmic de la comarca i de Catalunya. Això ha de permetre també accedir a finançament europeu i atracció d'inversió. Símbiosy també continuarà prestant tasques d'assessorament, de representació, etc.

En un futur, es treballa també per impulsar aquests serveis a través de les diferents associacions empresarials de polígons de la ciutat de Manresa.

 

El conveni té una durada inicial de quatre anys, prorrogables automàticament, i estableix les bases per a la col·laboració en diverses àrees, com la divulgació, la formació i la gestió institucional.

Amb aquest acord, Símbiosy i Bufalvent reafirmen el seu compromís en la sostenibilitat i la innovació a través de la simbiosi industrial i la col·laboració empresarial.

 

Bufalvent, a 6 de maig del 2024

L’Ajuntament de Manresa neteja diversos espais al polígon Bufalvent

15-01-2024

Des de finals d'any, l'Ajuntament de Manresa compta amb tres persones que participen en un Pla d'Ocupació destinat a realitzar treballs de manteniment i neteja en espais periurbans. Aquests treballadors estan actualment concentrats en la tasca de netejar diversos àmbits del polígon Bufalvent.

La seva tasca inclou la recollida i el trasllat dels residus a la deixalleria municipal.

Amb l'objectiu de sensibilitzar i involucrar les empreses del polígon en aquesta iniciativa, compartim un recull d'imatges que reflecteixen les troballes d'aquests primers dies de treball.

Des de l'Associació estem compromesos a promoure iniciatives que contribueixin a evitar situacions similars en el futur. En alguns casos, les troballes no semblen ser abocaments puntuals, i per tant l’Ajuntament farà una inspecció addicional en els pròxims dies. En cas que es detectin residus similars en els mateixos llocs, es considerarà prendre les mesures necessàries.

Es preveu també la possibilitat de coordinar amb Policia Local o Mossos d'Esquadra, investigacions que puguin identificar els responsables d'aquests abocaments il·legals.

En cas de detectar algun indici de vehicles realitzant abocaments, prenguin nota de les característiques del mateix així com la matrícula per tal de comunicar-ho a l’Associació. Agraïm la vostra col·laboració en aquesta iniciativa de millora del nostre entorn comú.

Per a qualsevol qüestió recordem a les empreses que estem a la vostra disposició al 93 877 41 56 de 09 a 18h de dilluns a divendres, o per correu electrònic a bufalvent@bufalvent.cat.

Territori posa en servei la passera per a vianants i ciclistes sobre la C-55 a Manresa

16-11-2023

Aquest matí, el Departament de Territori ha posat en funcionament la nova passarel·la destinada a vianants i ciclistes sobre la C-55, que connecta el barri de Cal Gravat amb el polígon industrial de Bufalvent.

L'estructura de la nova passera té prop de 50 metres de longitud i 3 d'amplada i s'ha construït al costat del pont de la carretera BV-1225, a sobre de la C-55.

L’Associació d’empresaris, després d’anys reclamant una millora de la connectivitat entre la ciutat i el polígon es mostra satisfeta per la posada en servei de la mateixa.

Aquesta actuació permetrà millorar la connectivitat en aquest entorn i promoure una mobilitat activa i sostenible.

 

Finalment, l’Associació va sol·licitar l’arranjament del camí que connecta la passera amb el polígon per millorar-ne l’accessibilitat degut ja que les travesses de fusta que hi ha actualment impossibiliten el pas a persones amb mobilitat reduïda o vehicles de mobilitat personal amb total normalitat, així com la reparació de la bionda del pont adjacent. L’Ajuntament preveu executar una actuació pròximament.. A banda, també complementarà aquesta actuació amb la prolongació de la vorera del carrer Àlvar Aalto per tal de connectar-la amb la nova passarel·la, amb un pressupost de 285.000 euros.

L’obra ja està en fase de licitació i és previst que es pugui iniciar en el primer trimestre del 2024.

Visita a Bufalvent d'Ecoindustria Economia Circular al Delta del Llobregat

09-11-2023

Els ajuntaments de Viladecans, Gavà, Castelldefels, El Prat de Llobregat i Sant Boi de Llobregat, juntament amb la Diputació  de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), estan impulsant un procés de transformació cap a l'economia circular i la simbiosi industrial.

Avui, a Bufalvent, hem compartit la nostra experiència en sostenibilitat i com hem avançat en l'associacionisme i els serveis comuns als polígons industrials.

Participació en el II Fòrum de Polígons d’Activitat Econòmica de Catalunya

06-10-2023

El passat 14 de setembre, a la Llotja de Mar de Barcelona va tenir lloc el II Fòrum de Polígons d’Activitat Econòmica de Catalunya, organitzat per la Unió de Polígons Industrials de Catalunya.

Montserrat Ambros, gerent de l'Associació d'Empresaris de Bufalvent va moderar la taula de debat que va tractar sobre “La col·laboració empresarial, clau de competitivitat per a l’empresa i el territori”. Mirades transversals de la col·laboració entre dos móns obligats a entendre’s i a treballar plegats per al desenvolupament sostenible del nostre territori.

Lluís Lázaro, vicepresident de l'entitat, va recollir el premi UPIC en reconeixement a la millor estratègia de Sostenibilitat Ambiental.

Una delegació valenciana visita Manresa per conèixer de primera mà les iniciatives dels empresaris en matèria de sostenibilitat

20-01-2023

Júlia Company, directora general de l’IVACE, Vicente Sales, sotsdirector de l’AIDIMME i membres de la seva delegació van participar ahir en diverses reunions de treball en les que van intervenir la regidora d’Indústria, Comerç i Activitats Núria Masgrau, la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball a la Catalunya Central Maria Teresa Clotet, els presidents de les associacions empresarials de Manresa, així com tècnics, de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Manresa i Eurecat.

La visita a la ciutat va iniciar amb un recorregut guiat al Parc Ambiental de Bufalvent per part del seu gerent, Ricard Jorba. El Consorci participa activament en diferents projectes d’economia circular i és un actiu col·laborador de l’Associació d’Empresaris de Bufalvent. Seguidament, van traslladar-se per visitar la Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa. 


Al migdia, va tenir lloc la recepció institucional a l’Ajuntament i posterior reunió de treball en la qual es va comentar el desplegament de les EGM a València i l’eficàcia de la llei que les constitueix. (Ley 14/2018, de 5 de junio, de gestión, modernización y promoción de las áreas industriales de la Comunitat Valenciana.)

Per concloure, la delegació va visitar la seu de Bufalvent per conèixer els projectes tècnics de la Xarxa de Calor presentats per l’Aleix Vallverdú d’Aigües de Manresa i la comunitat energètica empresarial Manresa Il·lumina a mans de Josep Rosell, de l’oficina de sinergies Bufalvent.

Aquesta trobada, gràcies al suport de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Manresa, ha permès l’oportunitat de compartir experiències en projectes clau sobre sostenibilitat i la gestió de les àrees industrials, així com el desenvolupament del territori.

Dona't d'alta


Bufalvent, més que un espai industrial


Servei de gestió ambiental

Xarxa de telecomunicacions

Llar d'infants

PDF horaris i tarifes

Dona peu a millorar el teu espai industrial